Tietotyön automatisointi on lähitulevaisuuden suurempi murroksellinen teknologia kuin teollinen internet. Pankeissa back-officen operatiivisia rutiiniprosesseja automatisoidaan pikavauhtia digityöntekijöillä eli ohjelmistoroboteilla myös Suomessa. Tähtäimessä on paitsi operatiivisen tehokkuuden ja laadun parantaminen myös uudet palveluavaukset.

Digital Workforce on Pohjoismaiden ensimmäinen ohjelmistorobotiikkaan keskittynyt palveluyhtiö. Sen pilvipalvelusta toimittamat digityöntekijät työskentelevät ympärivuorokautisesti jo lukuisissa finanssialan organisaatioissa Pohjoismaissa.

Auttavia käsiä digitaalisesti

Digityöntekijät huolehtivat esimerkiksi tietojen siirtämisestä luottohakemuksille niin, että päätökset voidaan tehdä nopeasti. Tai ne voivat postittaa asiakkaille erilaisia todistuksia tilitiedoista tai hakea tilinpäätöstietoja tai luottoluokituksia.

Pankin työntekijöiden keskuudessa digitaaliset työkaverit on otettu alun epäluulojen jälkeen avosylin vastaan. Ohjelmistorobottien hoitaessa tylsät ja puuduttavat rutiinityöt virheittä ihmiset saavat keskittyä toiminnan kehittämiseen ja lisäarvoa tuottavaan asiantuntijatyöhön.

Kriittinen kilpailutekijä finanssialalla

Ohjelmistorobotiikka on tunnistettu niin kriittiseksi kilpailutekijäksi finanssialalla, että monet organisaatiot rakentavat vauhdilla omia osaamiskeskuksiaan ratkaisun ympärille.

McKinsey & Company konsulttiyhtiö arvioi, että 45 % ihmisten tekemistä työtehtävistä voidaan automatisoida nykyteknologioilla. Ohjelmistorobotiikka on tähän yksi nopea ja kustannustehokas keino: Digityöntekijän opettaminen tietotyön rutiineihin vie yleensä alle kymmenen työpäivää ja maksaa kymmenesosan perinteisestä IT-kehityksestä tai integraatioprojektista.

Kirjoittaja

Hanna Saari toimii Digital Workforce Nordic Oy:n Sales Executivena Suomessa ja vastaa finanssiasiakkuuksien kehittämisestä. Hannalla on lähes kymmenen vuoden ura pankki- ja vakuutusliiketoiminnan eri tehtävistä ja näin ollen laaja ymmärrys finanssialan prosessien automatisointipotentiaalista. Omakohtaiset kokemukset pankkien rutiinitehtävien hoidosta ja johtamisesta yhdistettynä digityöntekijän kouluttamiseen antavat vahvan pohjan kehittää finanssialan prosesseja tehokkaampaan suuntaan.

Lisätietoa robottityöntekijöistä löydät Digital Workforcen sivuilta.
digital-workforce

 

Jos haluat vastaanottaa lisää artikkeleita, uutisia ja tarjouksia aiheeseen liittyen. Liity sisäpiiriimme.

 

Tulossa

htm-thumbfdf3-thumb

Share This