Onko toimistolla tulevaisuutta vai onko mobilisoituva työ lopullisesti hylkäämässä perinteiset konttorit?
Miten käy miljoonalle neliölle tyhjää toimitilaa?

Työn ja toimitilojen tulevaisuus puhuttaa nyt enemmän kuin koskaan.
Tässä neljä trendiä, jotka sinäkin tulet kohtaamaan.


1. Mobiili tulevaisuus – Digitaalisuus yhdistää työn ja tilan

Digitalisaatio ja mobiilius mahdollistavat entistä joustavamman, sijainnista riippumattoman työnteon. Samalla ne pakottavat toimitilat muuttumaan ja yritykset luomaan uusia ja innovatiivisia ratkaisuja tilojensa tehostamiseksi, työn tuottavuuden lisäämiseksi ja kilpailukyvyn nostamiseksi. Muutoksen keskiössä ovat ihmiset ja tiimit sekä heidän tarpeisiinsa vastaaminen uusia tiloja ja teknologioita hyödyntäen.


2. Monitilatoimistot

Tulevaisuudessa yritykset joutuvat entistä useammin arvioimaan tilojensa toimivuuden ja määrittelemään työnteon pelisäännöt nykypäivää vastaaviksi. Suljetuista työhuoneista ja kellokorteista on ehkä jo luovuttu. Tilalle on tullut helposti muunneltavia monitilatoimistoja, jossa pysyviä työpisteitä ei ole. Asiakastapaamisille, tiimityölle ja hiljaiselle työlle on omat tilansa. Työpisteen voi valita päivittäin oman fiiliksensä mukaan.


3. Kehittyvä teknologia ja älykkäät ratkaisut toimitiloissa

Toimiston täytyy entistä paremmin vastata liikkuvan työn tarpeisiin. Miltä näyttää tulevaisuuden älykäs toimisto? Voisiko kehittyvä teknologia vielä nostaa toimiston uuteen kukoistukseen? Miten Internet of Things – esineiden internet – tulee mullistamaan toimistot?


4. Strateginen työympäristöjohtaminen

Toimitilojen tulevaisuuteen liittyy paljon muutakin kuin fyysinen tila. Kuten kaikissa uudistuksissa, innovaatioiden menestyksekäs johtaminen vaikuttaa olennaisesti projektin onnistumiseen. Työympäristöuudistuksen johtaminen ei ole pieni projekti, eikä muutosjohtaminen tunnetusti ole sieltä helpoimmasta päästä. Millaista johtamista työn ja toimitilojen murroksessa siis tarvitaan? Mitä voisimme oppia jo toteutetuista toimitila- ja työympäristöuudistuksista? Kuka yrityksessä omistaa työn tuottavuuden johtamisen?

Oletko kenties itsekin pohtinut samoja teemoja?

Edellä mainittuihin ja lukuisiin muihin työn ja tilan tulevaisuutta käsitteleviin kysymyksiin pureutuu HUB13:n tuottama REWORK’16 -tapahtuma ensi syyskuussa. Kaksipäiväinen tapahtuma kerää yhteen ihmiset ja yritykset, jotka näkevät työn ja tilojen tulevaisuuden ja osaavat tuottaa uusia innovaatioita murroksen keskellä.

Katso lisää!

Share This