Alkuperäinen artikkeli on julkaistu Joonaksen sivuilta täällä

Maailma on erittäin mielenkiintoisessa tilassa. Teknologia kehittyy huimaa vauhtia. Teknologian ja digitaalisen maailman integroituminen näkyy ideologioissa. Siitä Internet of Things on loistava esimerkki. Eri maailmojen rajat ovat tällä hetkellä erittäin häilyvät.

Monet toimialat ovat maailmojen sodan myötä syvässä murroksessa, niin myös markkinointi. Perinteinen markkinointi on pikku hiljaa väistymässä uuden monikanavaisen, keskustelevan, teknisen, mitattavan ja mahdollistavan markkinoinnin tieltä.

Tämä sinällään ei ole mitään uutta. Ollaanhan tästä muutoksesta puhuttu pitkään. Silti valitettavan monessa paikassa puhe on kuitenkin jäänyt vain puheeksi. Todellisia markkinoinnin edellekävijöitä ja hyviä esimerkkejä on valitettavan vähän.

Markkinoinnin tie tuntemattomaan – Growth Hacking

Kokeileva, mittaava, analysoiva ja optimoiva markkinointi

Uudet innovaatiot, trendit sekä tekniset alustat luovat tarpeen uusille nimikkeille. Growth Hacking on yksi tarpeen edessä syntynyt termi ja ideaologia, joka tulee muuttamaan sen miten näemme markkinoinnin. Growth Hacking on tämän päivän markkinointia.

Growth Hacker tulee olemaan yksi halutuimmista titteleistä. Tälle on montakin syytä. Yksi niistä on monitaitoisuus. Growth Hackeri on nimittäin hybridi. Heissä yhdistyvät tekninen osaaminen, analyyttinen ajattelu, kokeiluhalu sekä tuloshakuisuus.

Markkinointi = liiketoiminnan kehitys ja tulosvastuu

Modernin markkinoinnin tulisi olla yhtä tulosvastuullista kuin myynninkin. Markkinointi on jokaisessa kohtaamispisteessä onnistumista, viraaliteettia, innovatiivisia kokeiluja, lukemattomia iteraatiokierroksia, analytiikka, teknistä ylivoimaisuutta ja yhteisöllisyyttä.

Markkinoinnin tehtävänä on tuoda ihmiset tuotteen ja palvelun luo, pitää asiakkaat yrityksen ja tuotteen rinnalla ja nostattaa tyytyväisyyttä intohimon tasolle. Tapoja on monia ja vain fiksut markkinoijat miettivät kohderyhmälähtöisesti tarjoten mitä mielenkiintoisempia kokonaisuuksia tarjotakseen asiakkaalle mahdollisimman paljon lisävarvoa.

Case Dropbox ja kannustetut jaot

Teknisesti hyvin toimiva alusta kohtaa yhteisöllisen tekemisen ja skaalautuvan markkinoinnin. Se miten Dropbox sitoutti yleisönsä skaalaamaan oman palvelunsa on vähintääkin nerokasta. Dropbox antoi ensimmäisille käyttäjilleen (early adopters) mahdollisuuden jakaa personoitua linkkiä, joilla myös ystävät ja tutut voivat ottaa palvelun käyttöön.

Jokaisen uuden käyttäjän myötä,  jakaja sekä uusi käyttäjä palkitaan antamalla heille lisätilaa. Ja tietysti mitä enemmän tilaa käyttäjillä on, sitä todennäköisempää on, että käyttäjät jäävät palveluun jatkossakin.

Mitä seuraavaksi?

Tämä on vasta alkua ja jäänkin todella mielenkiinnolla odottamaan mitä tuleman pitää. Mikäli kiinnostuit Growth Hackingistä, käy myös tutustumassa Hub13 järjestämään SCALED-tapahtumaan. Se on Suomen ensimmäinen kasvuhakkeroinnille omistettu
foorumi maaliskuussa 26.3.2015 Helsingissä.

Ensi kertaan!

 

 

Joonas Villanen
@JoonasAleksi
. xx

Share This