Helsingin johtava startup-tila HUB13 Kaisaniemessä ja Ylen ja Helsingin kaupungin yhteinen yrittäjätila Loft Helsinki Pasilassa käynnistävät yhteistyön. Syyskuusta 2015 helmikuuhun 2016 kestävä ensimmäisen kokeilun tarkoitus on kerätä kokemuksia asiakkaiden tarpeista ja kahden startup-tilan yhteisöoperoinnista. Operoinnista vastaa yrittäjävetoinen HUB13 Oy.

Sekä HUB13 että Loft Helsinki ovat toimineet reilun vuoden keräten arvokasta kokemusta tulevaisuuden yhteisöllisten työtilojen kehittämisestä yrittäjille. Kummassakaan tilassa yrittäjillä ei ole omia toimistoja vaan työtä tehdään co-working-mallilla avotiloissa. Yhteistyöllä osapuolet haluavat myös mahdollistaa uudenlaisen vaihtoehdon liikkuvalle työlle pääkaupunkiseudulla. Verkostoon ollaankin jo hakemassa uusia tiloja niin Helsingistä, Espoosta kuin Vantaaltakin.

“Tila on edelleen tärkeä ponnahduslauta yrittäjille, mutta sen rooli muuttuu vahvasti. Tärkeintä ei ole itse tila vaan mitä verkostoja ja muita hyötyjä se tarjoaa. Olennaista on, että tilassa on mielenkiintoisia toimijoita, tapahtumia ja palveluita ja että se tukee omalla aktiivisella toiminnallaan aloittavan yrityksen omaa brändin ja tarinan rakentamista” sanoo HUB13 perustaja ja toimitusjohtaja Ola Sundell.

Yhteistyön vauhdittamiseksi HUB13 lanseeraa myös oman puolivuotisen STARTSMART mentorointiohjelman, jonka tarkoitus on tukea tiimejä kasvussa. “Yksin toimiminen on aloittavan yrittäjän ja startupin suurin ongelma. Yhdistämällä mentoiroinnin yhteisölliseen tilaan, luomme vahvan ympäristön yrittäjille ponnistaa kasvuun” tiivistää Sundell.

Yhteistyön taustalla ovat kunkin osapuolen kunnianhimoiset tavoitteet tulevaisuudelle. Ylen tavoite vuoteen 2020 mennessä on luoda Pasilan Studioiden ympärille vetovoimainen yritysekosysteemi, jossa startupit ovat keskeisessä asemassa. HUB13 tavoite on taas olla Suomen johtava startup operaattori vuoteen 2018 mennessä ja Helsinki puolestaan tavoittelee Suomen yrittäjämyönteisimmän kaupungin asemaa vuoteen 2016 mennessä.

Helsinki’s startup coworking Spaces join forces

HUB13 celebrates its first year of operation by announcing its expansion plans. First step in nailing a scalable business model for coworking, HUB13 signs a deal with Yle and City of Helsinki to take over Loft Helsinki operating responsibility starting september 2015 at Yle HQ in Pasila. Expansion also comes with brand new team spaces in Kaisaniemi as a step up from coworking without exiting the unique ecosystem of people, events and companies.

Parties have agreed a pilot period during which HUB13 and Loft Helsinki events and marketing are to be synchronised. The pilot period is a first step towards harmonising pricing and space services.

“Startups are under a lot of pressure and need all the help they can get. Before money the most decisive elements are a strong peer network and a great place to work. We are also taking a major step towards having an interesting alternative for growing mobile work. Hubs are definitely the future and we want to be a disruptive force within a large market that’s slowly opening up for innovation” says HUB13 founder and CEO Ola Sundell.

Lisätietoa/More information:

Ola Sundell, HUB13
040-549 47 55
ola@hub13.fi

Petri Home, Yle
040-544 36 87
petri.home@yle.fi

Taina Seitsara, Helsingin kaupunki
040-334 70 48
taina.seitsara@hel.fi

www.hub13.fi

www.lofthelsinki.co

Share This