Toimisto

HUB13 johtaa toimistojen Airbnb -kokeilua

HUB13 pilotoi uutta liiketoimintamallia ja digitaalista alustaa toimitilojen älykkääseen jakamiseen yritysten kesken. Pilotti on osa Suomen hallituksen käynnistämää kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatiota edistävää Kira-DIGI -ohjelmaa. Toimistojen Airbnb -kokeilu on vuoden kestävä ja sinä aikana on tarkoitus kehittää ja kokeilla uusi alusta ja luoda pohja uudelle toimintamallille jakamistalouden periaattein.

Toimitiloista spekuloidaan seuraavaa digiloikkaa. Älykäs teknologia valloittaa rakennuksia kovaa vauhtia, mutta on epäselvää, kuka lopulta hyötyy kehityksestä niin paljon, että on valmis maksamaan enemmän jo ennestään kalliista pullotettujen rakennusten teknologiasta.

Digitalisaatiossa tärkeintä ei ole uusi teknologia, vaan uudet HUB13:a muistuttavat liiketoimintamallit.

Kolmen vuoden ajan olemme keränneet arvokasta hiljaista tietoa uusista markkinoista ja kun muut ovat nyt perustamassa ensimmäisiä coworking-tilojaan, olemme jo valmiita jatkamaan eteenpäin.

Yritämme olla tuijottamatta päivän trendejä ja keskittyä enemmän megatrendeihin. Työvuorot ovat paljon laajempi ilmiö kuin trendikkäät monitilatoimistot tai IoT:t voivat vastata. Vaikuttaa vahvasti siltä, ​​että toimitilamarkkinat eivät ole ainakaan toiminnan tasolla vielä heränneet tähän. Saattaa olla, että liikkuvasta työstä ja etätyöstä on puhuttu liian kauan ilman suuria muutoksia, niin paljon suurempi muutos on jäänyt huomaamatta. Suuretkaan yritykset eivät ole enää yhtä konservatiivisia ja sisäänpäin kääntyneitä kuin ennen, vaan avarakatseisempia oman organisaationsa, kulttuurinsa ja toimintamalliensa uudistamisessa.

Tarjoamme yrityksille digitaalisen mallin tilanjaon yhteistyöhön ja samalla uudenlaisen liiketoimintamallin, jossa yritykset luovat arvoa toisilleen. Olemme aina olleet varovaisia ​​työssämme ja toimiston kehittämisessä hitaimmalla tahdilla, mutta nyt, kun nykyaikaisen työn vetämä muutos on lähtenyt kunnolla käyntiin, mikään ei estä yrityksiä luopumasta omasta toimistostaan ​​ja hakemasta joustavampia ratkaisuja.

Valta virtaa yrityksissä työntekijöille ja työympäristön tärkein mittari on yksilön tyytyväisyys omaan tuottavuuteensa. Kun tulevaisuudessa yhä enemmän työtä tehdään verkossa, oma toimistosi on yhä vähemmän oikea paikka tuottavalle työlle. Ihmiset ovat onnellisempia voidessaan keskittyä paremmin työhön ja esimerkiksi yli tunnin työmatka päivässä on hullua tuottavuuden hukkaa. Myöskään työyhteisöstä ei tarvitse luopua, vaan mieli virkistyä tutustumalla uusiin ihmisiin viettämällä aikaa yhteisöllisissä tiloissa.

Pienet ja suuret yritykset, jotka jakavat tilaa ja/tai etsivät joustavia tilaratkaisuja, voivat hakea toimistojen Airbnb-kokeilun. Aloitteen toimistoverkostoon liittymisestä voi tehdä myös yksittäinen työntekijä, joka tarvitsee etätyötä oman kotinsa lähellä.