Vanhan sanonnan mukaan markkinointiin käytetystä rahasta tyypillisesti puolet toimi ja puolet ei. Sitä kumpi puolikas toimi, ei vain kukaan tiedä. Uuden ajan superbrändejä kuten Facebook, Dropbox ja Airbnb:tä ei olisi koskaan syntynyt perinteisellä markkinoinnilla. Nämä kyseiset yritykset eivät ole kasvaakseen käyttäneet senttiäkään perinteisiin markkinointikanaviin kuten lehdet, televisio ja ulkomainokset. Myyntitykeistä puhumattakaan sillä heidän myyntinsä on ollut alusta automatisoitua.

Kasvumarkkinointi ei ole vain trendikäs nimi vaan se on parhaiden verkkomarkkinoijien toimenkuva. Kasvumarkkinointi poikkeaa perinteisestä markkinoinnista merkittävästi. Kasvumarkkinointi on ensinnäkin markkinoinnin ja myynnin tehon jatkuvaa kasvattamista teknologian avulla. Teknologia tarjoaa aiemmin puuttuneet keinot mitata euron tehoa sentin tarkkuudella eikä kasvua tarvitse tavoitella fiilispohjalta.

Kasvua ei kuitenkaan kukaan saa aikaan suunnittelematta aidosti loistavaa tuotetta ja loistavan tuotteen saa vain tuntemalla asiakkaan perusteellisesti. Kasvumarkkinoijat ovatkin yhtä paljon entisajan tuotekehittäjiä kuin markkinoijia ja myyjiä. Olennaista ei ole millä opein kasvu syntyy vaan se, että kaikki uskalletaan kyseenalaistaa ja kaikkea ollaan valmiita kokeilemaan kasvun aikaansaamiseksi. Kasvumarkkinointi tavoittelee myynnin exponentiaalista monistamista.

Kasvuun ei ole mitään yksinkertaista lääkettä vaan siinä on kyse ketterästä iteratiivisesta prosessista, jolla ei ole loppua. Kokeita on osattava tehdä nopeasti, halvasti ja asiakaslähtöisesti ja osaamista ja ymmärrystä oman tuotteen markkinoista on kerättävä väsymättä.

Suomen kasvumarkkinoinnin edelläkävijät kokoontuvat HUB13 kahdesti vuodessa järjestämään SCALED – GROWTH MARKETING FORUMIIN ensimmäisen kerran 26.3. ja seuraavan kerran 2.9. Varaa lippusi ja tule kuulemaan Suomen johtavien kasvumarkkinoijien oppeja myynnin kasvattamisesta verkossa.

Ola Sundell

 

Tässä linkki mikäli kiinnostuit Growth (Hacker) Marketing Forumiin osallistumisesta:

https://holvi.com/shop/SCALED/

 

HUB13 Events – Hacking innovation and Growth

 

Share This