Väitetään, että yrittäjät ovat kasvuhaluttomia. Tätä olen kyllä huomannut, mutta itse väitän, että halua kyllä riittäisi jos osaamista löytyisi. Ja näin se varmasti juuri onkin. Perimmäinen syy negatiiviseen asenteeseen kasvua kohtaan ei ole tahto vaan osaaminen sillä sen verran haastavasta tehtävästä on kyse. En nimittäin usko, että laiskinkaan lottoaja kieltäytyisi isommista rahavirroista jos tietäisi miten ne luoda. Sen verran ahne on suomalainenkin perusluonteeltaan. Väitteen taustalla on tietysti se, että eri ihmiset puhuvat eri kasvusta eri tilanteissa. Se mistä poliitikot ja sijoittajat puhuvat on nopeata ja aggressiivista kasvua, jossa mielellään nähdään ainakin 50 % myynnin kasvua vuositasolla. Tällaiseen ei pelkkä osaaminen riitä vaan se kysyy jo kansainvälistymistä, kasvumarkkinoita ja innovaatiota. Tällaisen tavoittelun ei missään nimessä tulisikaan olla itseisarvo.

Jos et kasva, kuolet

Mutta kasvua on se pienempikin kasvu. Ei ehkä yhtä seksikästä ja jännää, mutta yrittäjälle ja yhteiskunnalle yhtälailla tärkeää. On silkkaa tyhmyyttä olla yrittäjänä kasvuvastainen. Kasvu on lopulta vain kuoleman vastavoima. Jos et ole kasvamassa, olet kuolemassa. Kasvun eteen on tehtävä työtä ja sen saavuttamiseksi on maksettava oppirahoja, mutta lopulta se on vain tekemisestä ja viitsimisestä kiinni. Kasvuhan ei lopulta ole kuin yksinkertainen matemaattinen yhtälö: enemmän asiakkaita on tultava sisään, kuin vanhoja poistuu ja asiakkaiden keskiostoa on kyettävä nostamaan ennen kuin se laskee. Nämä ovat niitä yrityksen veri- ja maksa-arvoja, jotka kertovat, onko yritys kunnossa. Yritys joka ei kasva ei ole kunnossa ja yrittäjä, joka ei osaa kasvaa ei ole kunnossa.

Kasvu vaatii panostusta

Itsekin yrittäjänä mietin usein miksi kasvu on niin raskasta? Jos osaamisen laskee pois, vastaus on melko yksinkertainen. Kasvuun panostaminen on lopulta aikaa pois jostain muusta ja kornia kyllä, se on aikaa pois nykyisiltä asiakkailta. Kokemukseni mukaan arjesta irtaantuminen ja kehittämiseen panostaminen vaatii ulkopuolista opetusta, ohjausta ja seurantaa. Arkisen suorittamisen katkaiseminen on iso työ, mutta se kannattaa ja on välttämätöntä terveen yritystoiminnan luomiseksi.

Kasvu yrittäjänä ei siis perustu loistaviin ideoihin, ahkeruuteen tai täydelliseen tuotteeseen – ei edes myynnin luukutukseen – vaan kykyyn markkinoida omaa tuotetta fiksusti, systemaattisesti ja tehokkaasti. Mistä siis kasvun eväät yrittäjyyteen?

  • Aloita kiinnostumalla kasvusta ja oivaltamalla miten se on yrityksesi olemassaolon tärkeimpiä – jos ei tärkein – edellytys.
  • Lakkaa katsomasta yritystäsi sinun jatkeena ja asennoidu siihen vaikka kuin kotiisi, jonka arvon haluat nousevan.
  • Varaa aikaa ja hae markkinointiin apua oman myyntisi monistamiseksi
  • Vältä kalliit oppirahat maksamalla hienoista palveluista ja kulje omaa tahtiasi
  • Älä lopeta ennen kuin osaat kasvattaa myyntiäsi myös nukkuessasi

Tutustu ja ilmoittaudu ilmaiseen Start Smart – Kasvun eväät yrittäjyyteen -tilaisuuteen (29.1.2015 klo 16)

Share This