Teksti: Catarina Myllärniemi

Uudet finanssiteknologian yritykset ovat erikoistuneet byrokratian piilottamiseen ja käyttäjäkokemuksen parantamiseen teknisin keinoin. Palveluiden pinnassa on vain tärkein, kuten Palkkaus.fi-palvelussa palkan kokonaissumma. Taustalla oleva ohjelmisto murskaa luvut niin, että kaikki lailliset velvollisuudet veroja ja vakuutuksia myöten hoituvat yhden verkkopankkimaksun kautta.

Palkkaus.fi-palvelu edustavaa uuden ajan työn tukea, jonka avulla on aikaisempaa yksinkertaisempi hoitaa työantajamaksut, verot ja muut lain mukaiset velvoitteet, joista jokainen palkanmaksaja – oli sitten kotitalous tai yrittäjä – joutuu huolehtimaan.

Palkkaus.fi liiketoiminta lähti liikkeelle perustajia pitkään vaivanneesta kysymyksestä:
”Miksei verkkopankista voi suoraan maksaa palkkoja?”

Lähdimme perustamaan vuonna 2013 Palkkaus.fi-palvelua, jotta yhdellä verkkopankkimaksulla pystyttäisiin hoitamaan kaikki mahdolliset palkkoihin liittyvät asiat yhdellä kerralla, kertoo Suomen palkanlaskenta Oy:n toimitusjohtaja Jukka Kiiskinen.

Jatkokehitysvaiheessa vuonna 2015 yhtiö päätti ottaa erilaiset palkanmaksulajit haltuun ja rakensi kaikista niin sanotut rajapinnat eli APit. Tänään palvelussa pystyy maksamaan niin yrittäjälle laskun kuin kotityöstä palkkion – tai sitten hoitamaan koko yrityksen palkanmaksun tämän palvelun avulla.

Yhtenä ajurina muutokseen on PSD2 eli EU:n uusi versio maksupalveludirektiivistä, joka astuu voimaan alle vuoden kuluttua, tammiskuussa 2018. Uusittu direktiivi edellyttää kaikilta maksupalveluiden toimittajilta – kuten pankeilta – rajapinnan avaamista kolmansille osapuolille.

Tämä on mahdollisuus Suomen palkanlaskenta Oy:n kaltaisille ketterille toimijoille, jotka haluavat palvella käyttäjiä piilottaen turhan byrokratian. Asiakas voi tulevaisuudessa käyttää pankkitiliään suoraan ja välistä jää pois luottokortin tietojen täyttäminen tai erillisten tilinvarmistuskoodien käyttö. Tietojen siirto ja varmistus tapahtuu teknisten rajapintojen välityksellä, joissa on jo otettu kantaa tilien käyttölupiin, tietoturvaan ja viestien salaamiseen. Kuka tahansa ei saa rahoja tietenkään siirrellä, vaan eri toimijat joutuvat hakemaan lupaa Finanssivalvonnalta ja toisaalta asiakkaan pitää antaa lupa tilisiirtoihin omalta tililtään.

Työtä ei vielä osteta verkossa niin kuin tuotteita. Me haluamme saada aikaan muutoksen tähän, kertoo Kiiskinen.

Kiiskisen tiimi on jatkanut Palkkaus.fi:n viitoittamalla tiellä palkanmaksun helpottamista ja kehittänyt uuden Salaxy-palkanmaksuoperaattorin, jonka voi integroida mihinkä tahansa taloushallinnon tai palkanmaksun verkkopalveluun.

Me uskomme tosi vahvasti, että Suomi on täynnä tekemätöntä työtä. Pyrimme osaltamme tekemään työnteon ja siitä maksamisen mahdollisimman helpoksi, päättää kiiskinen.

Palkkaus.fi
Palkkaus.fi on digiajan palkanmaksuohjelma verkossa. Palvelun avulla yrittäjät ja kotitaloudet voivat maksaa kaiken palkkaamiseen liittyvän helposti yhdellä verkkopankkimaksulla.

Salaxy.fi
Salaxy tarjoaa mahdollisuuden tarjota kaikki työsuhteeseen ja palkanmaksuun liittyvä osana yrityksesi tai palvelusi käyttäjäkokemusta. Palkanmaksu voidaan liittää verkkopalveluusi ja näin hoituvat palkat sekä vakuutukset, eläkkeet, viranomaistilitykset ja ilmoitukset oman palvelun käyttöliittymän osana. Palkanmaksuoperaattoria tarvitse rakentaa enää ollenkaan itse.

 

Jos haluat vastaanottaa lisää artikkeleita, uutisia ja tarjouksia aiheeseen liittyen. Liity sisäpiiriimme.

 

Tulossa

htm-thumbfdf3-thumb

Share This