START SMART
TUOTE ULOS VIIDESSÄ VIIKOSSA

Kehitätkö uutta tuotetta tai palvelua? Oletko varma ideastasi mutta epävarma asiakkaasta ja markkinasta? Oppimalla innovoimaan liiketoimintamalli edellä, vältyt kalliilta virheiltä ja nopeutat tuotteesi matkaa markkinoille. Lean Startup -metodilla opit tekemään nopeita ja systemaattisia myynnin ja markkinoinnin kokeiluja ennen tuotteen kehittämistä ja siten merkittävästi parantamaan markkinoilla onnistumisen mahdollisuuksiasi. Osallistu valmennukseemme ja sisäistä nelivaiheinen LeanLaunchPath -mallimme yrittäjyyteen, innovointiin ja tuotekehitykseen.

MIKSI?

Hallitse
Himotut ketterän tuotekehityksen ja kokeilevan liiketoiminnan kehityksen työkalut, menetelmät ja metodit
Säästä
Aikaa ja rahaa kehittämällä ensin asiakkaat ja markkinan ja vasta sitten valmiin tuotteen ja liiketoimintasuunnitelman
Onnistu
Tuotelanseerauksessasi kohdentaessasi resurssit olemassaoleville asiakkaille eikä kuvitteellisille kohderyhmille
Menesty
LEAN -mallia toistaen voit myös valmentaa muut yrityksessäsi toimimaan ketterästi ja siten monistamaan menstystä

LEAN LAUNCH PATH

Kaikki tiimit yrittäjistä yritysten tuotekehittäjiin voivat oppia nopeiksi ja asiakaslähtöisiksi Lean startup -mallilla. Ratkaisevaa on aikainen systemaattinen oppiminen asiakkaista ja markkinoista liiketoimintamalli edellä. Etsimällä ensin monistettava, skaalautuva ja kannattava liiketoimintamalli tuotteelle, yrittäjät ja tuotepäälliköt välttävät tekemästä kalliita virheitä ja keskittyvät tuottamaan asiakkaalle arvoa . Valmennuksen keskiössä ovat suuret visiot, intensiivinen oppiminen ja mitattavan arvon luominen oikeille asiakkaille.

Kenelle valmennus on tarkoitettu?

Valmennus on tarkoitettu henkilöille ja tiimeille, jotka vastaavat uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämisestä ja lanseeraamisesta. Osallistua voiva niin yrittäjät, aikaisen vaiheen startup -tiimit ja tuoteomistajat isommista yrityksistä. Myös julkishallinnon edustajat ovat tervetulleita edellyttäen, että heillä on valta ja vapaus kehittää asiakas- ja markkinalähtöisiä palveluita. Valmennus ei ole tarkoitettu kouluttajille, konsulteille tai muille Lean/Startup/tai tuotekehityksen asiantuntijoille. Mikäli haluat kehittää itseäsi Lean Startup -menetelmien asiantuntijana, ole yhteydessä ja kysy lisää mahdollisista tuloilla olevista Lean Startup -koulutuksista.

VALMENNUKSeN
JUONI JA RAKENNE

Startup on uutta tuotetta/palvelua markkinoille pienin resurssein vievä tiimi. Lean startup -mallissa etsitään ja pyritään oppimaan asiakkaista ja markkinoista, joita yrittäjät ja tuoteomistajat eivät entuudestaan tunne ja löytämään monistettava, skaalautuva ja kannattava liiketoimintamalli tuotteelle, jota asiakkaat ja markkinat eivät entuudestaan tunne. Valmennuksen keskiössä ovat siis tuotteet/palvelut, joita voidaan kutsua innovatiivisiksi.

Uusilla tuotteilla ei ole valmista liiketoimintamallia. Ongelma ei kuitenkaan ole vaihtoehtojen niukkuus vaan niiden runsaus. Strategiamyrskystä selvitäkseen on kehittäjien kyettävä mallintamaan ja kokeilemaan eri vaihtoehtoja asiakkaiden aktivoimiseksi ja markkinoiden avaamiseksi. Matkalle tarvitaan työkalut kokeilevaan liiketoiminnan kehitykseen ja ne opitaan valmennuksen Design -jaksolla.

Valmennuksen Discovery -vaiheessa etsitään, opitaan ja täsmennetään asiakasarvo, jonka varassa uuden tuotteen/palvelun kehittäminen ja lanseeraaminen tapahtuu. Tämä on raskas, epämukava ja aikaa vievä prosessi ja siksi myös se joka tyypillisesti jätetään tekemättä.

Validation -osassa pyritään testaamaan discovery –vaiheen opit ja varmistumaan ja hienosäätämään liiketoimintamallin teho digitaalisin markkinointikeinoin. Agiili markkinointi on keino kokeilla ja oppia nopeasti, mutta mikäli discovery –vaihe on tehty heikosti tai markkinointi ei muuten tuota haluttua tulosta, voi olla tarpeen palata edelliseen vaiheeseen ja jatkaa kvalitatiivista oppimista ja asiakaskehitystä.

Execution -osiossa täsmennetään tuotteen/palvelun ensimmäinen ja pienin kaupallinen versio. Version kaupallinen potentiaali on pitänyt uskottavasti todistaa, joko Validation –vaiheen lopussa tai Execution –vaiheen alussa tehdyllä Minimum Viable Product –kokeella.

ValmentajaT

Valmennuksen kehittäjänä ja vastuuvalmentajana toimii HUB13 perustaja ja toimitusjohtaja Ola Sundell. Ola on toiminut yrittäjänä jo kymmenen vuoden ajan ja valmentanut satoja yrittäjiä ja yrityksiä uusien ketterämpien yrittäjyys- ja tuotekehitysmallien soveltamisessa. Ola tunnetaan niin Suomessa kuin Balttiassakin yhtenä LEAN startup -metodin johtavana asiantuntijana. Lisätietoa muista valmentajista lähetetään valmennukseen ilmoittautuneille.

Kysy lisätietoa valmennuksesta suoraan Olalta:
ola(at)hub13.fi tai 040 549 47 55.

Ilmoittaudu valmennukseen

Valmennuksessa on tilaa maksimissaan 20 henkilölle. Valmennuksen hinta 1250 eur + alv / henkilö.
Varaa paikkasi nopeasti sillä tarjolla on 10 alepaikkaa hintaan 850 eur + alv.

Yrittäjävalmennuksena

Valmennus soveltuu niin ideaa hautoville henkilöille kuin startuppia käynnistäville tiimeille. Yhteistä on se, että turhan moni käynnistää yrityksen ja toiminnan puhtaan idean ja innostuksen varassa. Alkuun se riittää, mutta menestykseen tarvitaan testattu tuote ja monistettava liiketoimintamalli. Ideasta myytäväksi tuotteeksi on pidempi matka kuin useimmat ymmärtävät eikä yrittäjäksi kannatakaan lähteä tietämättä kuinka lähellä maksava asiakas ja markkina ovat. Markkinoille ei ole oikotietä ja ainoa vaihtoehto on käynnistää aikaisemmin, nopeammin ja fiksummin.

Lean Tuotepäällikkö -valmennuksena?

Digiaikana yrityksillä ja yrittäjillä on yksi yhteinen haaste. Molemmat kohtaavat entistä useammin tilanteita, joissa he joutuvat kehittämään tuotteita ja palveluita, joilla ei ole valmista asiakasta ja markkinaa. Liiketoiminnallisesti tehtävä on haastava sillä yritys ei tunne asiakasta eikä asiakas tunne tuotetta ja siksi epäonnistumisen riski on erittäin suuri. Valmennukseen voi osallistua tuote-, tuotekehitys-, liiketoiminnankehitys- ja markkinointipäälliköt yhdessä tai yksitellen. Valmennuksen voi myös tilata yrityskohtaisesti räätälöitynä.

Valmenuksen hinta

Early Bird -50%

Ensimmäiset 10
osallistujaa

850 €

/ Henkilö

Standard

Osallistujat
11-20

1250 €

/ Henkilö
Kaikkiin hintoihin lisätään voimassaoleva arvonlisävero 24%
ILMOITTAUTUMINEN

Osallistu valmennukseen

Start Smart Lean Startup valmennus

Etunimi

Sukunimi

Puhelinnumero

Sähköposti

Lisätietoa (esim. eritysruokavalio)

Laskutustiedot

Yritys

Laskutusosoite (verkko tai perinteinen)

liity postituslistalle
Parhaat yrittäjävinkit suoraan sähköpostiisi