Kaikille aloittaville yrittäjille tiedoksi: se mitä yrittäjyydestä yrittäjävalmennuksissa opetetaan, ei päde kasvuyrittäjyyteen ja sarjayrittäjyyteen. Enkä kasvuyrittäjyydellä viittaa muuhun kuin yrittäjiin, jotka haluavat johtaa liiketoimintaa joka päivä paremmin ja paremmin. Sarjayrittäjät taas ovat niitä, jotka ovat tehneet tuon saman menestyvästi useammin kuin kerran. Oikeastaan ihmettelen suuresti miksi tarvitsemme jotain muuta. Ammatinharjoittaminen ja freelance -työ ovat asia erikseen, mutta miksi emme haluaisi parhaita käytännön oppeja aloittavienkin yrittäjien käyttöön?

Perinteisen yrittäjän ja sarjayrittäjän välinen ero näkyy niin osaamisessa kuin asenteissakin. Yrittäjyydessä yrittäjä on maailman napa, sarjayrittäjyydessä taas asiakkaat ja markkinat. Siinä missä yrittäjyys ruokkii yrittäjän uskoa omien ideoiden ainutlaatuisuuteen, sarjayrittäjältä on tämä naiivius karissut pois. ”Älä kehitä mitä osaat tuottaa, tuota mitä osaat markkinoida ja myydä” kuuluu sarjayrittäjän iskulause.

Sarjayrittäjä tietää, että menestyväksi yrittäjäksi ei tulla maksamatta oppirahoja ja investoi siksi ne viisaasti.  Yrittäjälle oppirahat tulevat lähinnä yllätyksenä ja katkerana tappiona. Eroja on monia, mutta olennaisinta on, että myös yrittäjäksi aikovat hakevat oppinsa parhailta eikä sieltä mistä ne ovat kätevästi saatavilla.

Jos haluamme yrittäjyyden pelastavan Suomen, meidän tulisi siis kaikkien unohtaa yrittäjyys ja oppia sarjayrittäjiksi ja menestyä. Nyt se on mahdollista!

Jos olet kiinnostunut oppimaan sarjayrittäjyydestä sarjayrittäjiltä, tule 27.11.2014 klo 16.00 HUB13:n STARTSMART -tapahtumaan. Kerromme sinulle myös uudesta avoimesta valmennuksestamme!

Lisätietoa tapahtumasta ja ilmoittautuminen: https://www.facebook.com/events/1529323660644182/

Share This