Jos olet juuri nyt miettimässä, mihin osaamiseen urallasi panostaa, yksi taito, joka ottaa vakavasti, on startup -osaaminen. Startup -hype voi olla ohi kiitävä trendi, mutta maailma on aidosti muuttumassa ja työmarkkinat sen myötä.

Moni perinteikäs yritys on syvässä kriisissä kuluttajatottumusten nopeasti muuttuessa. Pahinta kriisissä on kuitenkin se, että yrityksen henkilökunnan osaaminen on vanhentunutta eikä käännöstä saada tarpeeksi nopeasti aikaan ilman uusia taitoja.

Stockmann on hyvä esimerkki. Uskon vahvasti, että yritysten suurin kilpailuetu tulee olemaan alhaalta ylös kehittäminen. Jokaisen Stockalaisen on tulevaisuudessa miellettävänsä itsensä innovoijaksi ja kehittäjäksi. Muutos on liian rajua, jotta pieni johtoryhmä voisi strategiaprosesseilla tehdä tarpeeksi nopeita liikkeitä. Johdon tehtävä on vetää ja innostaa tiimejä ja antaa ammattilaisten toimeenpanna omaa visiota arjesta ja paremmasta asiakasarvosta.

Ei ole uutta, että nuoret ihmiset ovat usein parhaita aistimaan uudet trendit ja sovellukset. Tulevaisuudessa tästä muodostuu entistä selkeämmin osa yritysten kilpailukykyä kun muutoksiin joudutaan oikeasti reagoimaan. Nyt siitä lähinnä voivotellaan ja haaveillaan.

Kasvuhakuiset yritykset etsivätkin tulevaisuudessa edelleen nuoria ihmisiä, mutta koulutuksen sijaan, tärkeimmäksi meriitiksi nousee se mitä on tehty, ei se mitä tiedetään. Henkilö joka pystyy osoittamaan olevansa kykenevä toimimaan kuten startupissa – ideoijana ja uusien ideoiden ketteränä toimeenpanijana – on todennäköisin voittaja.

Tulevaisuudessa tämä ei tarkoita yrittäjäkurssin suorittamista vaan omakohtaista kokemusta startup –metodilla kehittämisestä.

HUB13 järjestää yhteistyössä Jobgo.com:n kanssa uuden Startup Talent Match –tapahtuman LEAN match 30.10. klo 13, jossa kerrotaan mahdollisuuksista osallistua erilaisiin startup –osaamista kehittäviin ohjelmiin. Tapahtumapaikka toimii HUB13 Kaisaniemenkatu 13 A, 2. krs. Tervetuloa!

Ola Sundell

 

HUB13 on Helsingin johtava coworking HUB. Kaupungin ytimessä Kaisaniemessä sijaitseva 450m2 tila tarjoaa työ-, kokous- ja tapahtumatilaa edelläkävijäyrittäjille ja -yrityksille.

 

Share This