Startup Academy by HUB13

VALMIIT ASKELEET KÄYNNISTYKSEEN JA KASVUUN

Varmista asiantuntijoiden ja vertaisten vahva tuki niin käynnistyksessä kuin kasvussakin ja vältä yrittämisen yleisimmät sudenkuopat!

00 STARTUP ACADEMY

VALMIIT ASKELEET KÄYNNISTYKSEEN
JA KASVUUN

Startup Academy on HUB13 tuottama kasvupolku yrittäjille, jossa keskitytään yrittäjän menestyksen kannalta kriittisimpiin vaiheisiin ja tekijöihin. Alussa keskitytään uusien tuotteiden ja palveluiden lanseeraamiseen ja myöhemmin laajemmin kasvuyrityksen johtamiseen. Kasvupolku seuraa HUB13 omaa nelivaiheista Lean Launch Path -valmennusmallia, jossa opitaan tuotteistamaan nopeasti, halvasti ja asiakaslähtöisesti.

01 BOOTCAMP

IDEASTA MYYTÄVÄKSI TUOTTEEKSI KAHDESSA VIIKOSSA

Suunnitteletko yrittäjäksi lähtemistä? Oletko epävarma ideastasi ja sen liiketoimintapotentiaalista?

Yrittäjän menestyksen kannalta ratkaisevaa ei ole liikeidea vaan tuote. Tuotteistaminen on usein pitkä ja kallis prosessi, johon yrittäjät panostavat liian vähän. Omaa liikeideaa tärkeämpää onkin miettiä asiakkaan saamia hyötyjä ja yksinkertaisia tapoja tuottaa ne. Epäonnistumisten taustalla ovat lähes aina epärealistiset luulot siitä:

 • kuinka kaupallisesti kypsä ideani todella on?
 • kuinka nopeasti saan myynnin toimimaan?
 • kuinka nopeasti löydän markkinointiin monistettavan liiketoimintamallin?

BOOTCAMP -valmennuksen jälkeen:

 • omaat myyntiin ja markkinointiin kelpaavan tuotteen
 • keskityt asiakkaisiin omien ideoidesi ja visioidesi sijaan
 • omaat realistisen käsityksen ideasi potentiaalista ja kasvumahdollisuuksista
 • et pelkää kontaktia asiakkaiden kanssa 
 • pystyt tekemään päätöksen yrityksen perustamisesta faktapohjalta eikä mututuntumalta

 

BOOTCAMP on neljä iltaa kestävä intensiivivalmennus, jossa ideoista hioutuu myytäviä tuotteita ja ymmärrys asiakkaiden todellisista tarpeista täsmentyy. Kukin osallistuja keskittyy oman liikeidean tuotteistamis- ja lanseeraamisprosessin hiomiseen. Työtä tehdään sekä yksin että pareissa. 

Valmennus on tarkoitettu yrityksen perustamista suunnitteleville tai yrityksen vasta perustaneille. 

Valmennuksen hinta on 150 eur + alv. 

02 START SMART

TUOTE ULOS VIIDESSÄ VIIKOSSA

Kehitätkö uutta tuotetta tai palvelua? Oletko varma ideastasi mutta epävarma myynnistä ja markkinoinnista? Innovoimalla liiketoimintamalli edellä, vältyt kalliilta virheiltä ja nopeutat tuotteesi matkaa markkinoille.

Valmennuksessa opit tekemään nopeita ja systemaattisia myynnin ja markkinoinnin kokeiluja ennen tuotteen kehittämistä ja siten merkittävästi parantamaan markkinoilla onnistumisen mahdollisuuksiasi. Osallistu valmennukseemme ja sisäistä nelivaiheinen LeanLaunchPath -mallimme yrittäjyyteen, innovointiin ja tuotekehitykseen.

 • iteroi tuotettasi testaamalla sitä oikeilla asiakkailla oikeassa elämässä
 • älä myy mitä osaat tuottaa, tuota mitä osaat myydä
 • tee yksilöllinen suunnitelma yrityksen perustamiseksi ja toiminnan käynnistämiseksi
 • hyödynnä jatkuva neuvonta ja ohjeistus strategiasi ja liiketoimintasuunnitelmasi kehittämiseen

START SMART -valmennuksen kesto on viisi viikkoa ja sen hinta on 850 euroa + alv. Käyttämällä Tekesin innovaatiosetelin valmennukseen, saat räätälöidyn yksilövalmennuksen ryhmävalmennuksen lisäksi.

GROW SMART

KÄYNNISTYKSESTÄ KASVUUN
18 KUUKAUDESSA

Vaikeinta yrittäjillä on usein 2-3 vuoden kohdalla, jolloin asiantuntijoiden ja vertaisten tuki nousevat arvoon arvaamattomaan. Jos haluat välttää yksinäisten yrittäjien kohtalon, liity GROW SMART -valmennukseen, jossa luot vahvat siteet asiantuntijoihin ja yrittäjäkollegoihin.

Vaikeinta yrittäjyydessä ei ole byrokratia vaan johtaminen – kokonaisuuden pitäminen kasassa ja kasvaminen. Kukaan ei ole asiantuntija yrityksen joka toiminnossa, mutta oikeanlaisella tuella ei tarvitsekaan.

GROW SMART on ohjelma kasvuhaluisille yrittäjille, jossa

 • saat yrittämiselle tarkat raamit, tavoitteet ja toimintaohjeet voidaksesi keskittyä olennaiseen
 • opit yrittäjämäistä myyntiä ja markkinointia taloudellisten riskiesi minimoimiseksi
 • saat jatkuvaa neuvontaa ja ohjeistusta strategiasi ja liiketoimintasuunnitelmasi kehittämiseen
 • saat neuvontaa ja käytännön vinkkejä yrityksen rahoitukseen liittyvissä kysymyksissä
 • tapaat vertaisryhmääsi kahdesuti kuukaudessa kokemusten ja ajatusten vaihtamiseksi
 • tapaat säännöllisesti oman valmentajasi, joka antaa myös henkilökohtaista mentorointia
 • luot tiiviin suhteen omaan yrittäjäpariin

Valmennus on vuorovaikutteinen ja toiminnallinen. Vastuuvalmentaja vastaa ohjelman sisällöstä yhdessä vierailevien asiantuntijoiden kanssa.

GROW SMART kestää 18 kuukautta ja valmistaa sinut myös Yrittäjän ammattitutkintoon. Valmennuksen normaalihinta on 5000 euroa + alv. Tutkinnon suorittamalla maksat valmennuksesta vain 950 euroa + 58 euron tutkintomaksun. Myös muut julkiset rahoitukset kuten (Tekes ja ELY) soveltuvat valmennuksen maksuvälineenä.

Lue lisää yrittäjän ammattitutkinnosta opetushallituksen sivuilta: http://www.oph.fi/koulutus_ja_tutkinnot/ammattikoulutus/nayttotutkinnot

Ola Sundell

LEAN STARTUP SPECIALIST

Lean Startup on ainoa malli, jossa yrittäjyys, innovaatio ja tuotekehitys yhdistetään selkeäksi asiakas- ja markkinalähtöiseksi käytännön ohjekirjaksi, jossa halutaan välttää turha ajan ja rahan käyttö. Mallia voi soveltaa niin yrittäjät kuin tuotetiimit yrityksissä ja ensimmäistä kertaa voidaan sanoa, että yrittäjyyttä voi ja kannattaa opettaa. Se tarjoaa myös tiimille kuin tiimille keinot oppia startup –ketteryyttä oli oma työ sitten yksityisellä tai julkisella sektorilla.

Kiinnostukseni Lean Startup -metodia kohtaan juontaa juurensa aina vuoteen 2007 kun aloin suunnitella yrittäjävalmennuksia franchising -ketjuille. Ensimmäisen startuppimme olimme ystävieni kanssa perustaneet jo vuonna 2004 ja niistä ajoista jo tiesin, että yrittäjyydessä – ideoiden jalostamisessa liiketoiminnaksi – on enemmän kyse ihmisistä kuin liiketaloudesta.

Ainoa virallinen malli yrittäjävalmennukselle oli käytännössä se, jossa ohjattiin yrittäjiä laatimaan liiketoimintasuunnitelmia. Pohdin itsekseni, että toki suunnitelmista hyötyäkin on, mutta ei siitä voida aloittaa eikä se todista yrittäjän oppineen tai oivaltaneen yhtään mitään. Ja missä asiakas tässä kaikessa on? Emme kai luule, että yrittäjät päättävät mitä asiakkaat haluavat tai markkinatutkimusten antavan kestävän pohjan investoinneille? Ei yrittäjyyttä oteta haltuun MBA -tyylin aineopinnoin vaan tekemällä oppimalla (”Get out of the buidling” – Steve Blank –). Opin nopeasti miten eri asioita viralliset opit ja käytännön yrittäjyys olivat ja sen miten käteviä opinnäytetöitä liiketoimintasuunnitelmat olivat.

 

Voit kuvitella pettymykseni kun tajusin, ettei yrittäjävalmennuksessa ollutkaan kyse yrittäjistä vaan opettajista. Oikeastaan siitä hetkestä otin tehtäväkseni uudistaa Suomen yrittäjävalmennuksen. Ryhdyin intuitiivisesti kehittämään sähköistä työkalua liiketoiminnan suunnitteluun. Työkaluni käyttöliittymässä oli laatikoita, joiden taakse yrittäjät keräsivät aineistoa liiketoimintasuunnitelmaa varten, mutta käyttöliittymä itsessään antoi nopean kuvan ja nopeasti muokattavan strategiatyökalun.

Olin käytännössä kehittänyt Business Model Canvaksen ja kun Steve Blank vuonna 2011 vieraili Suomessa, pääsin nopeasti hänen opeistaan kärrylle. Osasin yhdistää Canvaksen, Customer Developmentin ja Validated Learningin kokonaisuudeksi ja perustin Eric Riesin ohjeiden mukaisesti Helsinki Lean Startup Meetupin. Vuonna 2012 toimme Ash Mauryan ja Business Model Competitionin Suomeen ja gurujen tuominen Suomeen kiinnostaa myös jatkossa. Samainen projekti elää vielä Startup Cup -nimellä ja on hiljalleen löytänyt kodin ja kasvamassa AMK -kentässä valtakunnalliseksi ohjelmaksi.

Seuraava askel yrittäjävalmennuksen uudistamista on ollut ensimmäisen Lean Startup -yrittäjävalmennuksen kehittäminen. Yhteiskunta käyttää paljon resursseja yrittäjien valmentamiseen ja yrittäjyyden kouluttamiseen eikä meillä edelleenkään systemaattisesti ohjata yrittäjiä innovoimaan ja validoimaan liiketoimintamalli edellä. Vuonna 2017 tähän tulee muutos kun Startup Cup ja StartSmart julkaistaan suurelle yleisölle.

Ola Mediassa

Rikastu Yrittämällä BLOGI

Lean ja Startup – avaimet digiajan innovaatioon

Internet ja digitalisaatio ovat luoneet ehtymättömän lähteen innovaatioille. Yritysten keskeisin haaste tänä päivänä onkin ideoiden ja mahdollisuuksien runsaus eikä päinvastoin. Hukumme toinen toistaan parempaan ideaan ja koska aikaa ei ole yhtään enempää, on ainoa...

Ketterän yrittäjyyden manifesto

Pitkään on luultu, että jos yrittäjät oppisivat pukemaan ideansa suunnittelmiksi paremmin heistä tulisi menestyksekkäämpiä yritystoiminnassaan. Pohja perinteisiltä yrittäjyysopeilta putosi viimeistään kun internet ja agiili softakehitys räjäyttivät pankin uusille...

Yrittäjyys on innostusta, intohimoa ja itsepetosta

Suunnitteletko yrityksen perustamista ja yrittäjäksi lähtemistä? Yrittäjäksi lähteminen on pitkä prosessi, johon ajoittuu myös suurimmat vastoinkäymiset. Mikään ei siksi ole ratkaisevampaa yrittäjyydessä kuin asenne. Innostuksella voitamme pelkomme ja intohimolla...

Never Venture Alone!

The truth about entrepreneurship is rarely told. There’s too much focus on growth, success and egos for people to grasp that building a startup is really a management problem and not an ideation, product or customer problem. Understanding how managing startups is...

Privacy Preference Center

Share This