LEAN on termi, johon tuntuu törmäävän useammin ja useammin. Skeptikoille voin sanoa, että syystäkin. Se on nimittäin kätevä termi kuvaamaan kokonaisvaltaista jatkuvaa parantamista ja emmekö kaikki sitä nimenomaisesti tavoittele osaoptimoinnin ja turhuuden sijaan? Aivan.

LEAN on johtamisfilosofia ja -metodi, jolla voidaan saavuttaa täysin uuden tason tuottavuutta leikkaamalla samalla hukkaa ja turhaa työtä. Vaikka LEAN pohjaa mitä suurimmassa määrin yksilönvapauteen ja -vastuuseen – eräänlaiseen yrittäjämäiseen asenteeseen – edellyttää se johdolta täysin uudenlaista sitoutumista tavoitteiden, roolien ja prosessien kirkastamiseen. Työn on tarkoitus olla virtaviivaista ja mahdollistaa flow. Tähän entistä useampi työntekijäkin pyrkii jäämällä esimerkiksi kotiin tekemään työtä, jossa jatkuvia palavereita ja häiriötä ei ole. Työstä voi innostua kun voi kerrankin keskittyä. Tilalla on kuitenkin suuri merkitys joten kodin sijaan jonkin sortin etätyöpisteet ovat tulevaisuutta.

Kuten aina, muutos lähtee asenteesta. Halutaanko rohkeasti parantaa vai tyydytäänkö suorittamaan ja katsomaan miten omaa työpaikkaa ei kohta ole. Konkreettinen esimerkki LEANistä on, kun eläköityvän tilalle ei enää palkata uutta henkilöä. LEANissä ei kuitenkaan ole kyse koneista korvaamassa ihmisiä vaan nimenomaisesti ihmisistä – ihmisistä, jotka oppivat tekemällä ja parantavat jatkuvasti. Mekaaninen työ kuuluukin koneille. LEAN asettaa tavoitteet korkealle sillä kaiken parantamisen on tarkoitus tuottaa suurempaa arvoa asiakkaalle. Oikeastaan kaikki mikä ei tuota arvoa asiakkaalle on hukkaa. Mutta vain asettamalla tavoitteet näin korkealle, voidaan kokonaisvaltaista parantamista tavoitella ja omaa turhaa tekemistä kyseenalaistaa.

LEAN toimisto on yksi REWORK’16 -tapahtuman teemoista sillä työtuntien tehostamisesta ei enää saada mitään nipistettyä vaan onkin rohkeasti tavoiteltava tuottavuuden kasvua. Työtuntien sijaan on mietittävä tavoitteita, uuden luomista ja arvoa ja miten vähemmällä ajalla voidaan saada enemmän aikaan. Kokonaisvaltainen työn tuottavuuden parantaminen ottaa huomioon tavoitetilan, mielentilan ja työtilan. Vaikka teknologialla voidaan nostaa tehokkuutta, tuottavuuden jatkuva parantaminen edellyttää ihmisten tekemällä oppimista.

REWORK on tulevaisuuden työn ja työtilojen kehittäjien yhteisö. Varaa 10.-11.10.2017 kalenteristasi ja jos et jo ole, liity tuhansien muiden kanssa kehittäjäyhteisön sisäpiiriin. Sisäpiiriläisenä saat uutiset ensimmäisenä ja osallistut tapahtumiin muita edullisemmin. Liity sisäpiiriin täältä.

Share This