REWORK-vieraskynäsarjamme neljänessä osassa Ari Loukkola, OP-Ryhmän henkilöstön ja organisaation kehittämisestä vastaava johtaja kertoo, miten OP:n uuden Vallilan rakennushankkeen yhteydessä uudistetaan koko yrityksen toimintakulttuuria.

Teksti: Ari Loukkola/OP-Ryhmä

“Tämän rakennuksen hengen tulevat luomaan ne ihmiset, jotka tänne vuonna 2015 yhdessä asettuvat saman katon alle – keskusyhteisökonsernin ihmiset, ympäri Suomen levittäytyvät osuuspankkilaiset ja muut op-pohjolalaiset”.

Näin sanotaan Vallilan korttelin peruskirjassa, joka muurattiin uuden Vallilan peruskiveen torstaina elokuun 29. päivänä vuonna 2013.

Vallilan kortteli on hieno paikka työskennellä. Talo on kuin pieni kaupunki palveluineen, jonka asukkaina ovat noin 3000 OPlaista. Vallilaan liittynyt hanke ja sen tavoitteet olivat paljon enemmän kuin rakennus itsessään. Taustalla oli ehkä hieman konservatiivisen finanssialan halu uudistaa omia työtapojaan ja jo suunnittelun pohjana oli tulevaisuuden tapa tehdä työtä. Jo hankkeen alussa ymmärsimme, että tila palvelee uusien työtapojen käyttöönottoa ja loi edellytykset tehdä isoja työtapojen muutoksia nopeassa tahdissa sekä saattaa loppuun OPn ja Pohjolan integraatio muuttamalla yhteisiin tiloihin.

Uusien tilojen ja tapojen myötä meillä on tavoitteena on luoda uudenlaista, ajassa elävää, tehokkaampaa ja hauskempaa työkulttuuria, joka palvelee koko OP Ryhmää.

Työn muutosten suunta on mobiili, monilokaatio ja virtuaalisuus. Olemme vahvasti menossa siihen mukaan eli uudistamme omaa toimintaamme ja toteutamme uudistuvia tapoja johtaa ja tehdä työtä. Astumme asiakkaan maailmaan – Vallila toimii tässä pilottina.

Katso Vallilan tarinasta video:

Ari Loukkola toimii OP Ryhmässä henkilöstön ja organisaation kehittämisestä vastaavana johtajana. Vastuualueen yhteinen nimittäjä on osaaminen, osaamisen kehittäminen ja muutoksen johtaminen. OP:n Vallila 2015 -projektissa kysymys on nimenomaan toiminta- ja työtapojen uudistamisesta, mitä uudet tilat vahvasti tukevat ja konkretisoivat.

 

 

 

Syksyn huipputapahtuma, kaksipäiväinen REWORK’17 – Tulevaisuuden työ & tila -konferenssi järjestetään 10.-11.10.2017 Helsingissä. Tapahtuma luo kokonaisvaltaisen katsauksen tulevaisuuden työhön ja tiloihin. Varmista osallistujapaikkasi nyt!

Share This