Suunnitteletko yrityksen perustamista ja yrittäjäksi lähtemistä? Yrittäjäksi lähteminen on pitkä prosessi, johon ajoittuu myös suurimmat vastoinkäymiset. Mikään ei siksi ole ratkaisevampaa yrittäjyydessä kuin asenne. Innostuksella voitamme pelkomme ja intohimolla jaksamme kun muut luovuttavat. Taustalla piilee kuitenkin kolmaskin yrittäjille tyypillinen luonteenpiirre nimittäin itsepetos. Yrittäjän on pakko luottaa itseensä kuin vuoreen, mutta idean hyvyyteen sokea luottaminen on lähes aina virhe. Ns. hyvät ideat saavat usein paljon taputuksia ja ihastelua, mutta ostavien asiakkaiden löytämistä se ei ratkaise. Oli idea siis kuinka hyvä tahansa, myynti ja markkinointi on aina hidasta ja vaikeaa. Yrittäjien epäonnistumisten taustalla onkin lähes aina epärealistiset luulot siitä:

  • kuinka kaupallisesti kypsä ideani todella on?
  • Kuinka nopeasti saan myynnin toimimaan?
  • Kuinka nopeasti löydän markkinointiin monistettavan liiketoimintamallin?


Yleisen käsityksen vastaisesti, yrittäjän menestystä ei siis ratkaise liikeidean hyvyys vaan se kuinka taitavasti toiminnan käynnistämme. Toisin sanoen kuinka nopeasti käynnistyksestä saamme markkinoinnin toimimaan ja jalostamme ideoitamme kun myynti ei suurista odotuksista huolimatta toimi. Yrityksen elämässä jokainen päivä ilman myyntiä kaivaa edessä olevaa kuoppaa syvemmäksi ja syvemmäksi kunnes se on liian syvä. 

Yrittäjyyden alkuun liittyy kuten mainittu lukuisia virheitä ja tärkeintä on selvitä niistä mahdollisimman pienin vahingoin ja oppia niistä mahdollisimman paljon mahdollisimman halvalla ja nopeasti. On paljon parempi lähteä liikkeelle realistiselta pohjalta ja hyväksyä että on mahdotonta tehdä oikeita päätöksiä joka tilanteessa kuin asennoitua edessä olevaan haasteeseen ylimielisesti. Ketterässä yrittäjyydessä ei perusteta yrityksiä, laadita suunnitelmia tai pitchata sijoittajille vaan harjoitellaan myyntiä ja markkinointia nöyrästi, nopeasti ja asiakaslähtöisesti kunnes ne hallitaan riittävän hyvin.


Ps. Onko sinulla idea, jonka haluaisit kaupallistaa? Ponnista kasvuyrittäjän kolmiloikalla ketterästi käyntiin ja kasvuun varaamalla paikkasi suositusta STARTSMART Bootcampista jo tänään!

 

Share This