Zervant on kansainvälisesti menestynyt suomalainen FinTech-yritys. Se on kerännyt miljoonien investoinnit ja tähtää tänäkin vuonna 200 prosentin kasvuun. Tämän kaiken se on onnistunut tekemään kilpailuilla verkkolaskutuksen markkinoilla Länsi-Euroopassa.

Teksti: Catarina Myllärniemi

Onnistuminen markkinoilla edellyttää keskittymistä valittuun asiakassegmenttiin, aktiivista kuuntelua ja jatkuvaa tuotekehitystä. Näin syntyy timantti käyttäjäkokemus.

Olemme kehittäneet palveluamme alusta asti tiiviissä yhteistyössä käyttäjien kanssa, kertoo espoolaisyrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Mattias Hansson.

Zervant on suoraan globaaliksi vuonna 2010 syntynyt yritys, jolla on käyttäjiä yli 160 maassa. Yhtiön päämarkkina on Länsi-Euroopassa. Suurimmat toimintamaat ovat Suomi, Ruotsi, Saksa, Ranska ja Yhdistyneet Kuningaskunnat. Pääkohderyhmä muodostuu 1—5 hengen yrityksistä. Käyttäjiä palvelulla on yli 100.000.

Saamansa kahdeksan miljoonan rahoituksen yritys on kerännyt muun muassa Conor Venture Partnersilta ja Northzonelta. Investoinnit käytetään kansainvälistymiseen, tavoitteena on lähiaikoina useamman uuden markkinan valloitus Euroopassa.

Tulot tilille heti

Mikroyrittäjiä rassaavat pienet pääomat ja hidas kassavirta: tilipussi kilisee keskimäärin vasta 50 päivän kuluttua laskun lähettämisestä – jos edes silloinkaan. Zervantin mielestä tulevaisuudessa yrittäjän pitäisi saada tulonsa nopeammin. Jos asiakas ei maksa, niin nopeiden rahavirtojen tueksi tarvitaan rahoituslaitosta. Zervant työskentelee yhdessä Benelux-maiden suurimman, ING-pankin kanssa, taistelussaan mikroyrittäjien puolesta.

Tavoitteenamme on, että jokainen lasku maksetaan saman tien, kuittaa Hansson.

Zervant on erinomainen esimerkki siitä, miten uuden ajan FinTech-yritys leikkaa arvoketjusta ison palan nahkaa sijoittuen suoraan asiakkaan iholle.  Zervantin tavoitteena tavoitteena onkin olla Euroopan suurin uuden ajan laskutuspalveluiden tarjoaja valitsemassaan kohderyhmässä.
 

Jos haluat vastaanottaa lisää artikkeleita, uutisia ja tarjouksia aiheeseen liittyen. Liity sisäpiiriimme.

 

Tulossa

htm-thumbfdf3-thumb

Share This